Қара өрік пен жаңғақ соусы қосылған кілегейлі тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер тауық еті - 1 дана. пияз - 2-3 дана. алхоры - 100 г. жаңғақ - 40 г. кілегей - 1-1,5 кесе сорпа текшесі - 1 дана.
Сипаттамасы Тауықты ұсақтап тураңыз (жамбас, қанат, төс, филе және т.б. жиынтықтарын алуға болады) Ұнға орап, жартылай дайын болғанға дейін қуырыңыз да, биіктігі жағынан едәуір лайықты ыдысқа салыңыз. Қара өрікті үстіне лақтырыңыз (егер сізде уақыт болса, оларды жібітіп, тұқымдарды алып тастауға болады, бірақ онсыз да жасауға болады). Пиязды турап, қызарғанша қуырыңыз да, оны қара өріктің үстіне құйыңыз. Аршылған жаңғақтарды ұнтақтаңыз, өткір жаңғақ иісі шыққанша сары майға қуырыңыз. Кілегей мен тауық текшесін қосыңыз, араластырыңыз. Ол алынған қоспамен қайнай бастағанда, біздің тауықтың үстіне құйыңыз. Қақпақпен жабыңыз және массасы қалыңдағанша орташа отта 25-40 минутқа пешке салыңыз. Кез келген гарнирмен бірге қызмет етіңіз.