Қара өрікпен бұқтырылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 тауық еті, 2 ас қасық. қасық май, 1 сәбіз, 1 пияз, 1 ақжелкен немесе балдыркөк тамыры, 10-12 түйір бұрыш, 2-3 лавр жапырағы, 1 ас қасық. қасық ұн, 1 ас қасық. қасық 3% сірке суы немесе 1/2 лимон шырыны, 1-2 дана қант, 200 г қара өрік, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Дайындалған тауық етін бөліктерге бөліп, тұздап, қыздырылған майы бар ыдысқа салып, қуырып, туралған пиязды, сәбізді, ақжелкен тамырын, балдыркөк, бұрыш бұршағын, лавр жапырағын қосып, аздап су құйып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. . Қара өрікті шайыңыз, қайнаған суға құйыңыз және жұмсақ болғанша 1-1,5 сағатқа қалдырыңыз. Ұнды сары майға қуырыңыз, сумен немесе сорпамен сұйылтыңыз, сірке суын немесе лимон шырынын, қантты құйыңыз, қайнатыңыз, тауықтың үстіне құйыңыз, қара өрік салып, қайтадан қайнатыңыз. Пісірілген күрішпен бірге қызмет етіңіз.