Мадрид стиліндегі тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 1 - тауық еті, 150-200 гр. - шампиньондар, 1 - пияз, 3-4 ас қасық. қасықтар - май немесе маргарин, 3 - картоп, 2 - тәтті бұрыш бұршағы, 1/2 кесе ақ шарап, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Тауықты ішектен шығарып, тұз бен бұрышпен сүртіңіз. Сары майды ерітіңіз, майдалап туралған пиязды аздап қуырыңыз, аршылған, майдалап туралған шампиньондарды және аз мөлшерде суды қосыңыз. Жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Тауықты осы қоспамен толтырыңыз, жабыңыз және қалған майға барлық жағынан қуырыңыз. 15 минуттан кейін тұқымдармен бірге шикі картопты, тілімдерге кесілген бұрышты және жұқа сақиналарға кесілген бұрышты қосыңыз. Содан кейін шарапты қосыңыз (егер сұйықтық жеткіліксіз болса, аз мөлшерде су қосуға болады), тауықты жұмсақ болғанша қайнатыңыз, көбінесе алынған тұздықтың үстіне құйыңыз. Тұздықты тұз бен бұрышпен дәмдеңіз. Қызмет көрсетер алдында тұздықты тауықтың үстіне құйыңыз. Ақ нанға немесе жасыл салатқа бөлек қызмет етіңіз.