Қаймақтағы тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г тауық еті, 1-2 пияз, 3 ас қасық. сары май қасықтары, 1/4 кесе су, 4 ас қасық. дәміне қарай қаймақ, тұз және шөптердің қасықтары.
Сипаттамасы Тауық бауырын шайыңыз, қайнаған сумен күйдіріңіз, 3-4 бөлікке кесіңіз және қуырыңыз. Асқазанды тазалаңыз, шайыңыз, тұзды суға жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз, ұсақтап тураңыз. Тауықтың жүректерін екіге бөліңіз, шайыңыз, құрғатыңыз және майдалап туралған пиязбен бірге қуырыңыз, асқазандарды қосыңыз, су немесе сорпа, тұз құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Содан кейін қуырылған бауырды салыңыз, қаймақ құйыңыз, қайнатыңыз және шөптерге себілген үстелге қызмет етіңіз.