Қар астында қоян немесе тауық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер Қоян-130 г, тауық-150 г, майлар - 5 г, қаймақ - 40 г, жұмыртқа - 1 дана., қант - 5 г, гарнир - 100 г, қыша, сірке суы, дәміне қарай тұздық.
Сипаттамасы ҚОЯН НЕМЕСЕ ТАУЫҚ ҚАРДЫҢ АСТЫНДА Қоянның немесе тауықтың дайындалған ұшаларын жұмсақ болғанша қуырыңыз, салқындатыңыз. Бөлшектерге кесіңіз, табаққа салыңыз, маринадталған қияр, қайнатылған саңырауқұлақтар, қызылша, каперс, жаңа қырыққабат салатымен безендіріңіз. Тұздықты дайындаңыз: қатты пісірілген жұмыртқаның сарысын сүртіңіз, қыша, сірке суы, қант, тұз, қаймақ қосыңыз. Қоянды немесе тауықты гарнирмен бірге құйыңыз. Үстіне жұмыртқаның ағын жауып, қалың көбікке шайқаңыз. Ақуызды қызарту үшін пешке 2-3 минутқа қойыңыз. Шеттерін лимонмен, шөптермен, мүкжидекпен, тау күлімен немесе лингонникпен алып тастаңыз.