Жаңғақ сациви тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 0,5 кесе тауық майы, 2 - 3 кесе тауық сорпасы, 8 пияз, 3 - 4 кесе жаңғақ дәндері, 2 ас қасық. ас қасық бидай ұны немесе жүгері ұны, 2 - 3 шай қасық туралған сарымсақ, 1 шай қасық кориандр және ұнтақталған қара бұрыш, 1/2 шай қасық күнбағыс майы, шафран және ұнтақталған даршын, 5 қалампыр бүршігі, 1 шай қасық шарап сірке суы немесе 1 ас қасық. анар шырынын қасық, 1/4 шай қасық ыстық ұнтақталған қызыл бұрыш, дәміне қарай тұз б.
Сипаттамасы Пиязды ұсақтап турап, тауық сорпасынан еріген немесе тазартылған 1/4 кесе тауық майына қуырыңыз. Қалған майда ұнды аздап қызарғанша үнемдеңіз (егер жаңғақтар аз алынса, ұнның нормасы сәйкесінше артады). Пассеровканы салқын тауық сорпасымен сұйылтыңыз, содан кейін қайнатыңыз. Жаңғақ дәндерін тұз, сарымсақ, бұрыш, кориандрмен жақсылап ұсақтап тураңыз, сорпамен сұйылтыңыз, қуырылған пиязға құйыңыз және 15-20 минут қайнатыңыз. Даршын, қалампыр, сунели, сірке суын немесе жақсырақ анар шырынын қосыңыз. Дайындалған қоспаға ұн соусын қосып, барлығын өте баяу отта шамамен 10 минут қыздырыңыз. Егер тұздық сұйық болып шықса немесе оған жаңғақ жеткіліксіз болса, оны соңғы қыздырар алдында 2 - 3 жұмыртқаның сарысымен дәмдеуге болады. Пісірілген құс етінен, тауықтың аяқтарынан немесе қоян етінен жасалған тағамдарға қолданыңыз.