Корей тіліндегі сәбіз I1
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сәбіз 1 кг, пияз 1 дана., сарымсақ 3-5 түйір, соя соусы - дәміне қарай (ең бастысы - оны асыра алмау!) қатты сұйылтылған, сірке суы - жарты кеседен, өсімдік майы 4-5 ас қасықтан. л., күнжіт майы 1 шай қасық. (немесе күнжіт тұқымы - 0,5 шай қасық.), ұнтақталған қызыл және қара ыстық бұрыш, тұз, қант - дәміне қарай, аджи-но-мото 0,5 шай қасық.
Сипаттамасы Жолақтарға кесілген немесе туралған сәбізді аздап тұздап, сірке суына маринадтап, жарты сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін сәбізді елекке тастаңыз, шырынын ағызып жіберіңіз, араластыруға ыңғайлы ыдыста слайд түрінде жасаңыз. Сәбізге ұнтақталған қара бұрыш, аджи-но-мото, аздап қант қосып, соя тұздығын құйыңыз. Пиязды ұсақтап турап, өсімдік майына қара қоңыр түске дейін қуырыңыз. Содан кейін пиязды аулаңыз және тастаңыз. (басқа нұсқа бойынша - пияз сақиналарға кесіледі, аздап қуырылады, бірақ тасталмайды). Әрі қарай - қыздырылған маймен (пиязбен немесе онсыз) табаға қызыл ыстық бұрыш, кориандр, күнжіт тұқымын құйыңыз - егер біз оны қолдансақ және дәмдеуіштерді қыздырсақ. Қайнаған майды дәмдеуіштермен сәбізбен араластырамыз. Сарымсақты сығып алыңыз. Егер біз күнжіт майын тұқым емес, қолданатын болсақ, оны да қосатын кез келді. Хош иісті сезе аласыз ба? Тығыздалғаннан кейін және қақпақпен жабылғаннан кейін біз салатты салқындатамыз. Ол туралы біраз уақытқа ұмытып кеткен дұрыс. Егер салат суықта шамамен бір күн тұрса, ол одан да дәмді болады! Асың дәмді болсын! АДЖИ-НО-МОТО (натрий глутаматы, вейдзин, адиномото) - ақ кристалды ұнтақ, ол көптеген тағамдардың дәмін жақсартады және жақсартады, суда тұзбен сұйылтылған, дәмі тауық пен саңырауқұлақ сорпаларының қоспасына ұқсайды. Ол Оңтүстік-Шығыс Азия елдерінің тағамдарына ерекше дәм беретін адам.