Хош иісті тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 порция үшін: 240 г тауық еті, 30 г шошқа майы, 5 г соя соусы, 10 г күріш арақ, 13 г имбирь, 13 г пияз, 10 г аскөк, 10 г ақжелкен, 10 г крахмал, 5 г аджи-но-мото, 5 г күнжіт майы, 1 г қалампыр, жұлдызды анис, даршын, хош иісті бұрыш, тұздалмаған сорпа, тұз.
Сипаттамасы Қытай асханасының өзіндік ерекшелігі туралы көп және ұзақ уақыт айтуға болатыны сонша, дәмнің бұл сиқырына ең болмағанда бір шетінен қол тигізу үшін қытай асханасынан тағам жасап көрген дұрыс. Өңделген тауық еті қоңыр қабық пайда болғанға дейін терең қуырылады, содан кейін оны сазды ыдысқа салады, оған ірі туралған зімбір мен пияз, аджи-но-мото, қалампыр, даршын, жұлдызды анис, бұрыш, ақжелкен, аскөк, тұз қосылады, тұздалмаған сорпа құйылады және пісірілгенге дейін буға пісіріледі. . Тұздықты дайындау үшін тауық етін пісіргеннен кейін қалған сорпаны табаның үстіне сүзеді, аджи-но-мото қосады, қайнатады, көбікті алып тастайды және табаны солдан оңға бұра отырып, крахмал құйылады. сумен сұйылтылған (1: 2). Тауықты ұшаға табаққа салып, үстіне тұздық құяды.