Шошқа етінен бұқтырылған трепангтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 25 г кептірілген трепанг, 90 г шошқа еті, 13 г сарымсақ, 13 г жасыл пияз, 10 г крахмал, 5 г соя соусы, 30 г шошқа майы, 10 г күріш арағы, 5 г концентрат,1/4 жұмыртқа (ақуыз), тұз.
Сипаттамасы (тағамдар: қытай) Қайнатылған трепангтарды тілімдерге бөліп, қайнаған суға күйдіріп, үстіне қойыңыз. Сарымсақты тазалаңыз, тілімдерге кесіңіз және тураңыз (ұзындығы бойынша). Жасыл пиязды тазалаңыз, жуыңыз және ұзындығы 2 см кесектерге кесіңіз. Шошқа етінің етін майдан тазартып, тілімдерге бөліп, қатты қыздырылған табада аз мөлшерде майға қуырыңыз. Майы аз, қатты қыздырылған табаға туралған көк пиязды, ұсақталған сарымсақты салып, табаны шайқап, аздап қуырыңыз. Осыдан кейін, трепанг пен шошқа етінің тілімдерін салып, дәмделмеген сорпаны (20 г) құйып, концентрат, күріш арағын, соя соусын, тұзды, шайқалған жұмыртқаны (ақуызды) қосып, қайнатыңыз, содан кейін көбікті алып тастаңыз және табаны солдан оңға қарай айналдыра отырып, крахмалды ағынмен құйыңыз, суық сумен сұйылтылған (1:2), сондай-ақ еріген шошқа майы.