Бауыр паштеті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер шошқа бауыры 1 кг. шошқа майы 300 г. сары май 200-250г. сәбіз 2-3 дана. пияз 2 дана. дәміне қарай тұз дәміне қарай қант дәміне қарай бұрыш дәміне қарай
Сипаттамасы Бауырды жақсылап жуып, тамырлар мен түйіндерді алып тастаңыз, тек ет тартқышқа өтетіндей етіп жалпақ, бірдей кесектерге кесіңіз. Пиязды жарты сақинаға, сәбізді жолақтарға кесіңіз (ірі үккіште де қолдануға болады, бірақ жақсырақ туралған). Шошқа майын кішкене текшелерге кесіңіз де, терең табада немесе қуырылған табада, жақсырақ тефлон табада, мөлдір болғанша қақпақпен аздап қуырыңыз, сәбізді, 1-2 минуттан кейін пиязды қосыңыз. Барлығын аздап бұқтырыңыз (шамамен жарты дайын болғанға дейін). Бауырды табаға салыңыз да, қақпақпен толық дайын болғанға дейін (әдетте 10-15 минут) орташа отта қайнатыңыз, үнемі жақсылап араластырыңыз. Тұз дайын болғанға дейін бірнеше минут бұрын дәміне қарай қант, бұрыш қосыңыз. Аздап суытыңыз (бірақ олай емес, әйтпесе ол ет тартқыштың мойнына "жабысып" қалады!), пайда болған сұйықтықты бөлек ыдысқа төгіп тастаңыз. Барлығын ұсақ торлы ет тартқышы арқылы 3-4 рет айналдырыңыз (мүмкіндігінше көп). Соңғы рет сөндіргеннен кейін қалған шырынды қосыңыз. Алынған тартылған етті суытып, жұмсартылған сары маймен жақсылап араластырыңыз да, тоңазытқышта 30-40 минут суытыңыз. Ақ және қара крутондармен өте дәмді, ал егер сэндвичтің үстіне тілімдерге кесілген жұмыртқаны салсаңыз.