"Ата" картоп пирогы ("Әжемен" шатастыруға болмайды)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп 10 дана. (орташа өлшемді) сәбіз 1-2 дана. басты пияз 1-2 дана. дәміне қарай тұз, дәміне қарай бұрыш күнбағыс майы
Сипаттамасы Шикі картопты, сәбізді және пиязды аршып, тағамдық процессорға салып, қарақұмық дәндерінен сәл үлкенірек түйіршіктерге дейін ұнтақтаңыз. Дәміне қарай дәмдеуіштерді қосыңыз, араластырыңыз. Қуыруға арналған табаны (жақсырақ тефлонмен қапталған) күнбағыс майымен қыздырыңыз. Массаны тегістемей, тегіс қабатқа жайыңыз. Жоғары отта бірнеше минут қуырыңыз, содан кейін кішкене отта жиырма минут бойы қақпағы жабық күйде (араластырмай). Осылардан кейін табаның мазмұнын қабаттың пішінін бұзбай, тегіс табаққа салыңыз, содан кейін табаға қайтарыңыз, бірақ екінші жағынан. Баяу отта тағы жиырма минут ұстаңыз, торт дайын болады.