Майсыз борщ - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер су - 4 литр пияз - 1 дана. қызылша - 1 ірі немесе 2 орташа тұз - дәміне қарай сәбіз - 1-2 дана. бұрыш бұршағы - 4-6 дана. орамжапырақ - 1 кг лавр жапырағы - 2 дана. картоп - 2-3 дана. сарымсақ дәмдеуіштері
Сипаттамасы Қызылшаның жартысын жолақтарға кесіңіз, су құйыңыз және отқа қойыңыз. Қызылша қызыл түсін жоғалтқанша шамамен 30 35 минут пісіріңіз. Пісіру процесінде дәмдеуіштерді қосыңыз: қара бұрыш, хош иісті бұрыш, қалампыр, тимьян, тимьян, насыбайгүл және дәміне қарай тұз. Қызылшаның, сәбіздің қалған жартысын жолақтарға кесіп, күнбағыс майына қуырыңыз. Қуыру процесінде майдалап туралған пияз мен сарымсақты қосыңыз (қалампыр екіге бөлінеді, мөлшері - дәміне қарай. Қуыру қызарған кезде, жыл мезгіліне байланысты қызанақ немесе томат пастасын қосыңыз (кетчуп қосуға болады). Пастаны ыдыстағы сұйықтықпен сұйылтыңыз. Қуыруды, қызанақты қосқаннан кейін, баяу отта 15-20 минут ұстаңыз. Кәстрөлге тілімдерге кесілген картопты құйыңыз. Қайнағаннан кейін 15 минуттан кейін кастрюльге қуыруды қосыңыз, қайнатыңыз және қырыққабатты жабыңыз. Қайнатыңыз, 3 - 4 минут қайнатыңыз, содан кейін туралған көк (аскөк, ақжелкен, кинза әуесқойлары үшін) қосып, тағы екі минут қайнатыңыз.