Харчо сорпасы (нағыз)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жақсы ми сиыр сүйегі, 300 г ет (сиыр еті), 100 г ысталған ет (жақсырақ шошқа еті), 3 дана. пияз, 4-5 дана. сарымсақ, 4-5 ас қасық. томат пастасы қасықтары немесе 5 дана. қызанақ.
Сипаттамасы Сүйекті шамамен 2 сағат қайнатыңыз, содан кейін ұсақ туралған сиыр еті мен ысталған ет қосыңыз, 15 минуттан кейін тұз, бұрыш (ірі ұнтақталған чили), бұрыш бұршағы мен лавр жапырағын қосыңыз. Пиязды ұсақтап тураңыз, күрішті алдын ала 10-15 минут жібітіңіз (ағарғанша, егер күріш жоғары сапалы болса, оны жібітуге болмайды). Сорпаға күріш пен пиязды қосып, томат пастасын салып, қайнатыңыз да, шамды кішірейтіңіз. Дайындық күріштің дайындығымен анықталады. Күріш піскен кезде сорпаға орташа мөлшердегі 4-5 түйір сарымсақ қосып, газды өшіріңіз. Қанша порция үшін: 10.