Қызанақ қосылған бұзау етінен жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 400 г бұзау еті, 1 бұзау еті, 2 пияз, 2 сәбіз, 1 ақжелкен, 1 балдыркөк, 2 лавр жапырағы, дәміне қарай қара бұрыш және тұз, 1 стакан қаймақ, 2 жұмыртқа, 100 г қызанақ.
Сипаттамасы Жақсы күйдірілген және тазартылған бұзау етінің аяғын ыстық сумен жақсылап шайыңыз, барлық күйген және ластанған жерлерді сүртіңіз, ұзындығы бойынша екіге, содан кейін бірнеше бөлікке кесіңіз, суық су құйыңыз, пиязды, сәбізді, балдыркөк пен ақжелкенді қосыңыз. . Оны қатты отта қайнатыңыз, содан кейін отты азайтыңыз және сорпа әрең қайнайтындай етіп пісіріңіз. Ет сүйектен алыстай бастағанда, сол сорпаға аздап қуырылған бұзау етін салып, екінші пиязды, бұрыш бұршағын, тұзды және лавр жапырағын қосып, Ет піскен кезде сорпаны сүзіп, оған қызанақты қосып, 10-15 минут қайнатыңыз. минут. Қызмет көрсетер алдында бұзау мен аяқтың етін ұсақтап тураңыз, сорпаны қайнатыңыз және жұмыртқа қосылған қаймақпен дәмдеңіз. Сорпаны қайнатуға жол бермей, тұздықпен жылытыңыз. Сорпа үшін вермишельді немесе күрішті бөлек ұсыныңыз.