сиыр еті 800 г,
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бұзау 150 г, тауық 150 г, ветчина 100 г, шұжықтар 2, сәбіз 1, ақжелкен 1 тамыр, пияз 1, ұн 1 ас қасық, май 2 ас қасық, тұздалған қияр 2, тұздалған саңырауқұлақтар 10, зәйтүн 10-12, каперс 1 ас қасық, қалың қаймақ 1 стакан, лавр жапырағы, бұрыш, дәміне қарай тұз, су 2 л.
Сипаттамасы Еттің сорпасын тамырымен, лавр жапырағымен және қара бұрышпен пісіріңіз. Етті кастрюльден шығарып, басқа көк түске қолданыңыз- иә. Сол сорпада тауық, бұзау, ветчина, шұжықтарды пісіріңіз. Тауықты ұсақтап тураңыз, ветчина мен шұжықтарды өте ұсақтап тураңыз да, қайтадан сорпаға салыңыз. Сары майға майдалап туралған пиязды ұнмен қуырыңыз, сорпамен сұйылтыңыз және тұздықпен кастрюльге құйыңыз. Содан кейін тұздалған қиярды, майдалап туралған саңырауқұлақтарды, сондай-ақ зәйтүн мен каперстерді ходжеподжға салыңыз. Қайнатыңыз және отты азайтып, 10-15 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 1 - 2 минут бұрын қаймақ қосыңыз. Тауықты майға қуырғаннан кейін оны ходжеподжға салуға болады. Аспаздардың бірі осы қожаны дайындаудан қиналып, жүректерінде үй шаруасындағы әйелдердің ешқайсысы оны дайындамайтынын айтты. Бірақ ескі күндерде тамақ дайындаңыз және оны өте жоғары бағалады. Сондықтан, егер сіз, әрине, барлық қажетті өнімдерді сатып ала алсаңыз, шыдамдылық танытып, осы аспаздық ғажайыпты жасауды ұсынамыз.