жаңа лосось 200 г,
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер жаңа көксерке 200 г, жаңа бекіре (Немесе тұздалған) 200 г, зәйтүн 500 г, томат пюресі 2 ас қасық, маринадталған ақ саңырауқұлақтар 3-4, тұздалған қияр 2-3, пияз 1, май 2 ас қасық, ұн 1 ас қасық, лимон 1/2, зәйтүн 15-16, қияр тұздығы 1 стакан, каперс 1 ас қасық, қара бұрыш, лавр жапырағы, дәміне қарай тұз, аскөк немесе ақжелкен шоғыры, лимон 4 кружка, сорпа балық 2 л.
Сипаттамасы Майдалап туралған пиязды кастрюльге салыңыз да, майға қуырыңыз. Бір кастрюльге ұн құйыңыз, сорпа мен қияр тұзды ерітіндісін құйыңыз, жақсылап араластырыңыз және қайнатыңыз. Содан кейін туралған саңырауқұлақтарды, каперстерді, зәйтүндерді (тұқымсыз) қосыңыз. Лавр жапырағы мен бұрышты қайтадан қайнатыңыз. Кәстрөлге дайындалған балықтың күйдірілген кесектерін, қызанақ пюресі мен сары маймен қайнатылған қиярды салып, балық жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Солянкада ақшыл, сәл қызарған сорпа, өткір дәм, балық пен дәмдеуіштердің иісі болуы керек. Балықтың әр түрінің бір бөлігін табақтарға жайып, үстіне сорпа құйып, лимон мен туралған аскөк немесе ақжелкен, зәйтүн дөңгелегін қосады. Ходжеподжға қызмет ету жақсы, балықпен бірге. Әрине, бүгінде мұндай бұқтырғышты тек армандауға болады, өйткені лосось, көксерке, бекіре, тіпті жаңа піскен, тек бақытты арманда ғана көруге болады. Сондықтан, оларды қолыңызда бар, бірақ әртүрлі түрдегі жаңа күрекпен ауыстырыңыз.