Жүгері қосылған қытай тауық сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер Тұтас тауық еті (1 кг) - немесе кесектермен, 2 литр (8 кесе) су, 2,5 сантиметрлік жаңа зімбір, 1 пияз, 4 түйір қара бұрыш, 3 бұтақ ақжелкен, 1 шай қасық тұз, 470 грамм банка жайылған жүгері (кілегейлі жүгері), тұз, бұрыш, 2 текше тауық сорпасы, 1 шай қасық күнжіт майы (күнжіт майы), 4 ас қасық жүгері ұны, 4 ас қасық су, 2 жұмыртқаның муки, 2 ас қасық су қосымша, 2 тілім ветчина, 5 жасыл пияз сабағы, 1/2 шай қасық үгітілген жаңа зімбір қосымша, 4 жасыл пияз сабағы пияз қосымша.
Сипаттамасы 1. Қытай сорпаларының көпшілігінің негізі - жақсы тауық сорпасы. Тұтас тауықты пайдалануға болады. Кесектерге кесілген дайын тауықтың бір бөлігін сорпаға қосуға болады, қалғанын басқа тағамдарға жеуге болады. Тауық еті кесектерге дәл осылай қолданылады. Тауықты (немесе кесектерін) кастрюльге салыңыз, суды, бұрыш бұршағын, аршылған және туралған зімбірді, аршылған және туралған пиязды, ақжелкенді және тұзды қосыңыз. Орташа отта қайнатыңыз, пайда болған көбікті мұқият алып тастаңыз, отты азайтыңыз және баяу отта 1,5 сағат пісіріңіз. Сорпаның бетінен барлық көбікті алып тастаңыз, сорпаны сүзіп алыңыз, оның алты кесесі сорпаны дайындауға кетеді. 2. Үлкен кастрюльге 6 кесе сорпаны, жүгері пастасын (кілегейлі жүгері), езілген бульон текшелерін, зімбірдің қалған бөлігін (үгітілген), сақиналарға кесілген жасыл пиязды (5 сабақ), тұзды, бұрышты және күнжіт майын (күнжіт майы) араластырыңыз, қайнатыңыз. Жүгері ұны мен 4 ас қасық суды біртекті пастаға араластырыңыз, сорпаға қосыңыз, сорпа қайнағанша және қоюланғанша араластырыңыз, отты азайтыңыз, 1 минут қайнатыңыз. 3. Жұмыртқаның ағын және қалған суды аздап шайқаңыз, жақсылап араластыра отырып, жұқа ағынмен сорпаға қосыңыз. 4. Етті тауықтан (немесе кесектерден) кесіңіз, майдалап тураңыз (шамамен бір кесе ұсақталған тауық еті қажет). Сорпаға ветчина мен тауықтың жұқа табақтарын қосыңыз, ақырын араластырыңыз. Үстіне қалған майдалап туралған жасыл пиязды себіңіз. 5. Рецепт авторын еске алып, рахаттана тамақтаныңыз.