Фольгадағы скумбрия
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер ұсақ скумбрия филесі 600 г, лимон 1/2, туралған аскөк 2 ас қасық, пияз 2, қатты пісірілген жұмыртқа 2, сары май 3 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Дайындалған балықтың жартысын аспаздық мақсатта фольга парағына терісін төмен қаратып салыңыз. Балықты лимон шырынын себіңіз, тұз себіңіз, туралған жұмыртқа, аскөк себіңіз, пияз тілімдерімен жабыңыз және еріген сары майды құйыңыз. Содан кейін қалған балық филесін, терісін жоғары қаратып, осы өнімдердің барлығына салыңыз. Фольганы мықтап жабыңыз, жыртылулар мен саңылауларды болдырмай, алдын ала қыздырылған пешке пісіру парағына салыңыз. 25-30 минуттан кейін тамақ дайын болады. Осылайша сіз тек скумбрияны ғана емес, басқа балықтарды да пісіре аласыз.