Сарымсақ соусындағы мидиялар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Мидия, 2 ас қасық май, 2 ас қасық ұн, 4 - 5 ұсақталған сарымсақ қалампыры, 1 сарысы, лимон шырыны, ақжелкен.
Сипаттамасы Мидияларды жақсылап жуыңыз, кастрюльге салыңыз, суық сумен жабыңыз және қақпақшалар ашылғанша және ет жұмсақ болғанша отта баяу қыздырыңыз. Суды ыдысқа төгіп тастаңыз және мидия қақпақтарының бірін алыңыз. Мидияларды қыздырылған табаққа қалған жапқышпен төмен қаратып орналастырыңыз. Тұздықты дайындау: Ұнды сары маймен қуырып, мидия қайнатылған стакан сорпамен сұйылтыңыз. Тұздықты ұсақталған сарымсақпен дәмдеңіз. Өрттен алып, сарысы мен лимон шырынын қосып дәмдеңіз. Мидияларды тұздықпен жабыңыз, майдалап туралған жасыл ақжелкенге себіңіз және жылы күйде қызмет етіңіз.