Жас қалақайдан жасыл қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г сиыр еті, 150 г ветчина немесе шұжық, 500 г жас қалақай, 100 г қымыздық, 1-2 пияз, 1 ас қасық. ұн қасық, 3 ас қасық. сары май қасықтары: дәміне қарай қаймақ, бұрыш, лавр жапырағы, шөптер мен тұз.
Сипаттамасы Ет сорпасын тамырлар мен шөптермен пісіріңіз. Жас қалақайларды сұрыптаңыз, жуыңыз, тұзды қайнаған суға батырыңыз, дуршлагқа тастаңыз, үстіне суық су құйыңыз, сығып, ұсақтап тураңыз. Бір ас қасық майға майдалап туралған пиязды аздап қуырып, қалақай қосып, араластыра отырып қуырыңыз. күйіп қалмас үшін. Содан кейін кішкене майдалап туралған қымыздық, сары май қосып, бетін жауып, қоя тұрыңыз. Ұнды сары майға қуырыңыз, қалақай мен қымыздықпен араластырыңыз, ет сорпасына салыңыз, қайнатыңыз, ет бөліктерін, шұжықтарды немесе ветчинаны қосыңыз, қаймақпен дәмдеңіз, қайнатыңыз және қызмет етіңіз.