Пияз сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 500 гр. Басты пияз. 2-3 ас қасық. қасықтар - сары май немесе маргарин бұрышы 3/4 л. - Ет немесе сүйек сорпасы немесе су. 5-6 дана. - Ақ нан тілімдері. 2-3 ас қасық. қасықтар - үгітілген ірімшік, тұз.
Сипаттамасы Пиязды сақиналарға кесіп, майдың жартысына аздап қуырыңыз. Бұрыш себіңіз. Ет сорпасын қосып, пиязды 15 минут қайнатыңыз. Тұз себіңіз. Қалған майға екі жағынан нан кесектерін қуырыңыз. Сорпаны отқа төзімді ыдыстарға құйыңыз, оған үгітілген ірімшіктің қалың қабатына себілген қуырылған нан кесектерін салыңыз да, пешке пісіріңіз. 2-3 порцияға арналған.