Қымыздықтан жасалған жасыл сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 500 г. сиыр еті, 500 г. қымыздық, 2 пияз, 2 картоп, 1 ас қасық. май қасық, 24 қатты пісірілген жұмыртқа, дәмдеуіштер, дәміне қарай тұз және қаймақ.
Сипаттамасы Қымыздықты сұрыптаңыз, шайыңыз, сығыңыз, майдалап тураңыз және 1 ас қасық қосып, өз шырынында сөндіріңіз. қасық май. Осыдан кейін қымыздықты електен сүртуге болады. Пиязды ұсақтап турап, қуырыңыз. Ет сорпасын қайнатыңыз, туралған картопты текшелерге салыңыз, ал қымыздық, пияз, лавр жапырағы, бұрыш, тұзды пісіру аяқталғанға дейін 5-10 минут бұрын баяу отта пісіріңіз. Қаймақ пен қатты пісірілген жұмыртқамен бірге қызмет етіңіз. Ескі аспаздық кітаптарда ысталған ветчина терісінің бір бөлігін және ветчина тілімін жасыл қырыққабат сорпасына қосу ұсынылды.