Салқындатқыш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қымыздық 230, жаңа піскен қияр 50, жасыл пияз 30, жұмыртқа 1 дана., қаймақ 30, қант 5, тұз.
Сипаттамасы Қымыздықты ұсақтап турап, суға немесе сорпаға дайын болғанға дейін қайнатады. Салқындатылған сорпаға жасыл пияз, тұзбен езілген, майдалап туралған қияр, қатты пісірілген жұмыртқаның белки мен қантпен езілген сарысы салынады. Қызмет көрсету кезінде салқындатқышқа қаймақ құйылады және аскөк себіледі. Жұмыртқаны ысқыламай, табақтарға салуға болады. Салқындатқышты қызылшамен бірге де дайындайды. Бұл жағдайда қымыздықты төсеу нормасы 150, қызылша 100 г құрайды.