Холодник_по-Минск қаласы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қымыздық 200, қызылша 105, жаңа піскен қияр 60, жұмыртқа 1/2 дана., жасыл пияз 30, айран 100, қаймақ 20, қант 5, аскөк 5, сірке суы (6%), тұз.
Сипаттамасы Қымыздықты ұсақтап турайды, суға немесе сорпаға жұмсақ болғанша қайнатады және салқындатады. Қызылшаны сірке суы қосылған суда қабығымен бірге тұтастай қайнатады. Сорпа салқындатылады және електен немесе майлықтан сүзіледі, қызылша тазартылады және ұсақталады. Содан кейін қымыздық қосылған салқындатылған сорпаға жасыл пиязды салып, тұзбен езіп, қатты пісірілген жұмыртқаның сарысын, туралған қиярды, қызылшаны, белки, қантты салып, қызылша қайнатпасы мен айранды құйып, бұрын сыпырғышпен шайқап, салқындатады. . Қызмет көрсету кезінде қаймақпен дәмдеңіз және аскөк шөптеріне себіңіз.