Жаңғақ тұздығы қосылған көкөністер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Саумалдық 300 немесе қызылша шыңдары 250, немесе ақ қырыққабат 150, немесе гүлді қырыққабат 250, немесе жасыл бұршақ 140, немесе консервіленген бұршақ 180, немесе жабайы спаржа 180, немесе қалақай 270, немесе картоп 150, немесе кежера-фали (маринадталған Колраби) 170, немесе баклажан 180, немесе қызылша 140, немесе қызыл бұршақ 60, тұздық үшін: жаңғақ 30, пияз 20 , шарап сірке суы 10, сарымсақ 3, шөптер 10, дәмдеуіштер, тұз.
Сипаттамасы Шпинат, қызылша шыңдары, қалақай, жабайы спаржа, олардан сабақтарының қатты бөліктері алынып тасталады, мұқият сұрыпталады, жуылады және аздап қайнаған суға жіберіледі, содан кейін сығылады және туралады. Ақ қырыққабат ұсақталып, қайнатылады. Жасыл бұршақтар жолақтардан тазартылады, ұштары үзіледі, шамамен кесіледі, сонымен қатар қайнатылады. Картоп пен қызылшаны қабығында қайнатады, қабығын аршып, турайды. Терісі бар баклажандар текшелерге кесіліп, қайнатылады. Кежера-фали қабығынан тазартылады, жұқа тілімдерге кесіледі, жапырақтары мен сабақтары майдалап туралады. Түсті қырыққабатты қайнатады, салқындатады және ұсақ түйіршіктерге бөледі. Бұрын суланған қызыл бұршақтар қайнатылады және аздап иленеді. Тұздық дайындалады: грек жаңғағын сарымсақ, бұрыш, тұзбен бірге ұсақтап турайды, майдалап туралған пиязды, кинза шөптерін (Кориандр), аскөк қосып, сірке суымен сұйылтады және бәрін жақсылап араластырады (Жаңғақтар ағаруы керек). Алынған масса жоғарыда аталған түрлердің кез келген көкөністерімен дәмделеді. Тұздықпен құйып, шөптермен безендіріп, салқын тағамдар ретінде беріледі.