Спаржа бұршақтарынан жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Аспарагус бұршақтары 180, картоп 100, шошқа майы (бекон) 20, пияз 20, сірке суы 10, сары май 5, тұз, ұнтақталған бұрыш, мускат жаңғағы, ақжелкен 5, тұз.
Сипаттамасы Жаңа спаржа бұршақтарын тұзды суға қайнатады, тамырларын алдын ала алып тастайды, картопты "формасында" қайнатады. Бұршақтар сүзіледі. Картопты аршып, турап, үрме бұршақпен араластырып, су моншасына қояды. Ерітілген сары май қосылған табада текшелерге кесілген бекон қуырылады және сықырлаған май салатқа құйылады. Қайнатылған сірке суы, тұз, бұрыш, мускат жаңғағымен дәмдеңіз, майдалап туралған пияз мен шөптерді қосыңыз. Қыста салатты консервіленген бұршақтардан жасауға болады.