Қыша қосылған винегрет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қызылша 50 г, картоп 50 г, сәбіз 30 г, тұздалған қияр 30 г, ашытылған қырыққабат 40 г, пияз немесе жасыл 30 г, шөптер 10 г, өсімдік майы 300 г, сірке суы 3% 50 г, сарысы 3 дана., дайын қыша 50 г, қант 50 г, тұз 20 г, бұрыш 2 г.
Сипаттамасы Винегрет - ескі орыс тағамы. Көптеген елдерде ол *орыс салаты* ретінде белгілі. Оны дайындау үшін алдымен көкөністерді дайындау керек: Қызылшаны жуады, жіңішке тамырларын және сабағының қалған бөлігін (* басын *) кеседі. Осыдан кейін, кастрюльге салыңыз, суық сумен жабыңыз және дайын болғанға дейін тұзсыз пісіріңіз. Қызылша суық су ағынының астында салқындатылады, ал қызылша жұмсарады. Сәбіз тазартылады (жіңішке тамырлары мен шыңдары кесіледі), жуылады және тұзсыз қайнатылады. Картопты жуып, тұзды суға қайнатады, содан кейін суды ағызып, картопты салқындатады. Қызылша кішкене текшелерге кесіліп, қалған көкөністерге боялмас үшін өсімдік майымен дәмделеді. Сәбіз мен картоп аршылып, кішкене текшелерге кесіледі. Егер маринадталған қиярдың терісі кедір-бұдыр және ірі тұқымдары болса, онда олар алдын ала қабығынан тазартылып, тұқымдары кесіліп, ұсақ текшелерге кесіледі. Ашытылған қырыққабат сұрыпталып, ірі кесектері ұсақталады. Пияз аршылып, майдалап туралады. Пияз көзді тітіркендірмеуі үшін пышақты сумен ылғалдандыруға болады. Содан кейін барлық көкөністер біріктіріледі, дәміне қарай тұздық, тұз және бұрыш қосылады. Винегретке арналған сірке суы : сірке суы 3% 500, өсімдік майы 500, қант 40, бұрыш 2, тұз 20. Қант, тұз, ұнтақталған бұрыш сірке суына құйылады, өсімдік майы құйылады және мұқият араластырылады.