Көкөніс винегреті (орыс салаты)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 150 г қызылша, 150 г картоп, 100 г сәбіз, 300 г маринадталған қияр немесе ашытылған қырыққабат (немесе екеуі бірдей), 150 г пияз (немесе жасыл), 100 г салат таңбасы немесе өсімдік майы.
Сипаттамасы (орыс салаты) Қабығында пісірілген картопты, сәбізді және қызылшаны аршып, кішкене текшелерге немесе жұқа табақтарға кесіңіз. Тұздалған қияр мен пиязды текшелерге кесіңіз. Қиярды дөрекі қабығымен және ірі тұқымдарымен тазалаңыз, тұқымдарды алып тастаңыз. Ашытылған қырыққабатты сұрыптаңыз, ірі кесектерін тураңыз. Егер қырыққабат өте қышқыл болса, оны суық сумен шайыңыз, сығыңыз. Жасыл пиязды ұсақтап тураңыз. Қызылшаның басқа көкөністерге боялуын болдырмау үшін оны өсімдік майымен бөлек дәмдеңіз де, пісірілген көкөністерге қосыңыз. Винегретке салат салатын қосыңыз, қажет болса тұз қосыңыз. Шөптермен, пияз гүлімен, сәбіз раушанымен немесе салаттың басқа компоненттерімен безендірілген түрде қызмет етіңіз.