Орыс тіліндегі зразы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 600-700 г бұзау немесе шошқа еті, 200 г тауық еті, 2 пияз, 100 г сары май немесе маргарин, 600 г қуырылған картоп, ыстық қызанақ соусы немесе пияз, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Бұзау немесе шошқа етін жұқа тілімдерге, тұз бен бұрышқа турап, аздап қуырыңыз. Тауық асқазандарын, жүректі тұзды суға қайнатып, бауырмен бірге ет тартқышта ұнтақтаңыз, қуырылған пиязды, тұзды қосып жақсылап араластырыңыз. Алынған тартылған етті ет тілімдеріне жайып, кірпіш етіп орап, қуырып, аздап ыстық сорпа немесе су құйып, дайын болғанға дейін қақпақпен қайнатыңыз. Қуырылған картоппен және ащы қызанақ немесе пияз соусымен бірге ұсыныңыз.