Ет (көктем бойынша)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ет (азу) 500 гр., баклажан 2 дана., қызанақ 4-5 дана, пияз 2 дана., болгар бұрышы 3-4 дана., картоп 4-5 дана., жаңа піскен шөптер, күнбағыс майы 50г., тұз, бұрыш, сарымсақ 2-4 тілім.
Сипаттамасы Күнбағыс майын қыздырылған отқа немесе табаға құйыңыз, етті (азу) салыңыз, араластыра отырып, аздап қуырыңыз. Баклажандарды, қызанақтарды, картопты тілімдерге, пиязды және болгар бұрышын сақиналарға кесіңіз. Етті 10-15 минут қайнатыңыз, содан кейін көкөністерді қабат-қабат ыдысқа салыңыз. Бірінші қабат - картоп, екіншісі - баклажан, үшіншісі - қызанақ, төртіншісі -пияз, бесіншісі -болгар бұрышы. Қақпақпен жабыңыз және араластырмай 35-40 минут бойы баяу отта қайнатыңыз. Күйіп қалмас үшін суық қайнаған су қосыңыз. Майдалап туралған сарымсақ пен шөптерді қосып, тағы 5 минут қайнатыңыз. Назар аударыңыз! Етті бөлек және көкөністердің әр қабатын бөлек тұздаған дұрыс. Араластырмай қызмет етіңіз. Қанша порцияға арналған: 4.