Карам шурбон гушти (қырыққабат қосылған ет сорпасы) тәжік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін Ет - 500 г. сәбіз - 200 г. орамжапырақ - 500 г. пияз - 150 г. қызанақ - 150 г. май - 75 г. жасылдар - дәміне қарай 1 шоқ, қаймақ, тұз, бұрыш, сарымсақ.
Сипаттамасы Сорпаны қайнатыңыз. Етті алдын ала қуыруға болады. Майдалап туралған қырыққабат пен сәбізді қайнаған сорпаға салыңыз. Жаңа піскен қызанақты қосуға дайын болғанға дейін 15 минут бұрын. Дәміне қарай тұз, дәмдеуіштер салыңыз. Қызмет көрсетер алдында қышқыл сүтпен немесе қаймақпен, шөптермен және сарымсақпен дәмдеңіз. Сорпаға картоп пен болгар бұрышын қосуға болады.