Баклажандар алла пармигиана
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер баклажандар 500 г. қызанақ 300 г. пияз 1 дана. ірімшік 100-150 г. өсімдік майы 5 ас қасық. л. май 20 г. тұз, бұрыш, шөптер.
Сипаттамасы Баклажандарды жұқа тілімдерге бөліп, өсімдік майына қуырыңыз. Қабатты пісіруге жарамды ыдысқа салыңыз, тұз себіңіз, шөптерге себіңіз. Үлкен пиязды өсімдік майына қуырыңыз (мүмкіндігінше ұсақтап тураңыз). Пияз ашық қоңыр болған кезде майдалап туралған қызанақты қосыңыз (қызанақты қабығынан тазартуға болады, ол үшін оларды қайнаған сумен жақсылап қайнату керек). Қызанақты пиязбен бірге қайнатыңыз, бәрі тұздыққа жайылғанша. Тұздыққа тұз, бұрыш қосыңыз, сарымсақ қосуға болады. Баклажанның үстіне қабат етіп жайыңыз. Барлығын үгітілген ірімшікпен жабыңыз, бірнеше ас қасық су қосыңыз (егер тұздық өте сұйық болмаса және бұл қызанаққа байланысты болса). Ыстық пешке 20 минутқа қойыңыз. Пісірер алдында ірімшіктің үстіне майдың кішкене бөліктерін салуға болады.