Тәуліктік қырыққабат сорпасы (2 нұсқа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін Ашытылған қырыққабат - 800 г. ет - 400 г. сиыр сүйектері - 200 г. сәбіз - 2 дана. ақжелкен (тамыр) - 3-4 дана. пияз - 2-3 бас, томат пюресі - 3-4 ас қасық. л. бидай ұны - 3 ас қасық. л. сары май - 100 г. қаймақ - 100 г.
Сипаттамасы Екі литр суы бар кастрюльге ет пен сүйекті салып, сорпаны қайнатыңыз. Ұнды табада қызарғанша қуырыңыз (майсыз). Қырыққабат, майдалап туралған ақжелкен мен сәбіз. аздап қуырылған пиязды, қызанақ пюресі мен ұнды кастрюльдегі сары маймен 40 минуттай қайнатыңыз, содан кейін ет пен сорпа қосылған кастрюльге жіберіп, қайнатыңыз. Дәміне қарай ұсақталған сарымсақты қосуға болады. Қаймақ пен майдалап туралған ақжелкен мен аскөк үстелге бөлек беріледі. Қырыққабат сорпасы екінші күні одан да дәмді болады.