ЕТТІ ОКРОШКА (2 нұсқа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция Квас үшін - 2-2,5 л. сиыр еті, бұзау еті, қайнатылған тіл - 250 г. жаңа піскен қияр - 2-3 дана. жасыл пияз - 150 г. қайнатылған жұмыртқа - 2-3 дана. қаймақ - 3/4 кесе, тұз, қант, қыша, ақжелкен, аскөк - дәміне қарай.
Сипаттамасы Қайнатылған ет пен қиярды текшелерге кесіңіз. Майдалап туралған көк пиязды шырын шыққанша тұзбен сүртіңіз. Қатты пісірілген жұмыртқаның ағын ұсақтап турап, сарысын қаймақ, тұз, қант және қыша қосып ұнтақтаңыз. Дәмдеуіштер қосылған қаймақты ақуыздармен және пиязбен араластырыңыз, кваспен сұйылтыңыз, содан кейін ет пен қиярды салыңыз. Мұқият араластырыңыз және қызмет көрсетер алдында әр табаққа тағамдық мұз кесектерін салыңыз. Окрошкаға майдалап туралған ақжелкен мен аскөк себіңіз. Окрошкаға арналған барлық ет өнімдері майсыз болуы керек. Сол рецепт бойынша окрошканы аң мен құс етімен бірге дайындауға болады.