Баклажандар "Саңырауқұлақтар астында"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер Қажет: 1 кг баклажан, 3 ірі пияз, 200 г қаймақ, 1 ас қасық. л ұн, өсімдік майы, тұз, бұрыш, лавр жапырағы.
Сипаттамасы Баклажандарды тазалап, кішкене текшелерге кесіңіз, тұз себіңіз, тұрыңыз және ағынды сумен шайыңыз. Қайнаған тұзды суға батырыңыз, қайнатыңыз және 2-3 минуттан кейін. суды төгіп тастаңыз. Пиязды ұсақтап турап, табада өсімдік майына қуырыңыз, қуырудың соңында бір ас қасық ұн қосып, қаймақ, аздап су, ұнтақталған қара бұрыш пен бұршақ, лавр жапырағы мен тұз қосыңыз. Алынған тұздықпен қайнатылған баклажандарды үстіне құйыңыз да, оларды баяу отта 15-20 минут қайнатыңыз.