Ірімшікпен толтырылған баклажандар.
Қосылды: 10.09.2024 1
0
Дайындау уақыты5 минут

Өнімдер Баклажандар - 800 г, жұмыртқа - 2 дана, үгітілген ірімшік - 1 стакан, еріген сары май - 3 ас қасық. қасықтар, айран (йогурт), чкснок - дәміне қарай.
Сипаттамасы Баклажандарды жуыңыз, сабағын кесіңіз. Баклажандарды ұзына бойына кесіп, олардан тұқымдарды шай қасықпен алып тастаңыз, содан кейін оларды қайнаған тұзды суға 5 минут салып, дуршлагқа немесе елекке тастаңыз. Қатты пісірілген жұмыртқаны ұсақтап турап, үгітілген ірімшікті (ең жақсысы голланд), еріген сары майды қосып, жақсылап араластырыңыз. Баклажандарды осы тартылған етпен толтырып, майланған пісірме табаққа салыңыз да, пеште пісіріңіз. Баклажанмен бірге ұсақталған сарымсақ қосылған айран немесе йогурт беруге болады.