Қытай тілінде пиязбен бұқтырылған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг баклажан, 2 пияз, 1 бас сарымсақ, 1 ас қасық. соя соусының қасық (оны қызанақпен алмастыруға болады), 1/2 шай қасық ұнтақталған қызыл бұрыш, 2/3 - 1 кесе өсімдік майы, 1 шымшым глутамат (дәмдік дәмдеуіш), тұз.
Сипаттамасы Баклажандарды жуыңыз, сүлгімен сүртіңіз, ұзындығы бойынша жіңішке табақтарға (4 мм) кесіңіз, оларды ұзындығы бойынша 2,5 см -ден аспайтын жолақтарға кесіңіз. Майды терең табада қыздырыңыз, ондағы баклажандарды бірнеше партиямен қуырыңыз (табаның мөлшеріне байланысты) және бөлек ыдысқа салыңыз. Баклажандарды қуырғаннан кейін қалған майға шамамен төрттен бір кесе су немесе ет сорпасын құйыңыз, майдалап туралған пияз, сарымсақ ( 1/2 бас), тұздық, бұрыш, тұз, натрий глутаматымен дәмдеңіз, қайнатыңыз және қуырылған баклажандарды осы тұздыққа салыңыз. . Сұйықтық толығымен буланғанша қайнатыңыз, үгітілген сарымсақ себіңіз, араластырыңыз және гарнир ретінде немесе бидай шелпектерімен (крутондармен бірге) ұсыныңыз.