Тұздалған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жақсы піскен, бірақ шамадан тыс піспеген орташа өлшемді баклажандарды жуып, ұзындығы бойынша шамамен үштен екіге кесіңіз. Кәстрөлді немесе құмыраны мықтап салыңыз, баклажандарды шөптермен (аскөк, эстрагон) төсеп, әр қатарға тұз себіңіз. Баклажандарды шамадан тыс тұздау өте маңызды - тұз мөлшері баклажан салмағының 2-3 пайызын құрауы керек, шөптер - 5 пайыздан аспауы керек. Баклажандар шырын берген кезде. оларды қысымға салыңыз. Баклажандарды бір апта бойы бөлме температурасында ұстаңыз, содан кейін салқын жерге қойыңыз. Баклажандарды сарымсақ, желкек, эстрагон, дәмді, насыбайгүл, даршын, қалампыр қосып, тұзды ерітіндімен (10 литр суға 600 г тұз) құюға болады. Баклажандар 1-1,5 айда дайын болады.