Баклажаннан жасалған уылдырық (болгар асханасынан)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2 баклажан, 2 түйір сарымсақ, өсімдік майы, лимон шырыны, тұз. Баклажандарды майсыз табаға салыңыз да, терісі мыжылғанша және қызарғанша ыстық пеште пісіріңіз, ал баклажанның өзі жұмсақ болады. Содан кейін оларды пештен шығарып, үстіне суық су құйып, қабығын қолыңызбен немесе пластмасса немесе ағаш пышақпен абайлап алыңыз, өйткені металмен жанасқанда баклажандар қарайып кетеді. Баклажандарды ұсақтап турап, майдалап туралған сарымсақпен араластырыңыз, өсімдік майымен, лимон шырынын және тұзбен дәмдеңіз.