Баклажаннан жасалған салқын тағамдар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер 1 кг баклажан, 1 кг қызанақ, 1 бас сарымсақ, 1/3 шай қасық. ұнтақталған қызыл бұрыш, 1 ас қасық. өсімдік майы, 1 шай қасық. тұз, 2 ас қасық. 9% сірке суы.
Сипаттамасы Баклажандарды жіңішке дөңгелектерге кесіңіз, әр бөлігін тұздап, өсімдік майы бар табада қабық пайда болғанша қуырыңыз, қызанақты салат тәрізді етіп тураңыз, тұздап, бөлек ыдыста аздап сөндіріңіз, баклажандарды ыдысқа өте жұқа қабаттарға салыңыз, содан кейін қызанақ, сарымсақ, бұрыш, сірке суын себіңіз, және т.б. компоненттер таусылғанша бірнеше қабат, әр қабатты сірке суымен себуді ұмытпаңыз, үстіне ақжелкенді молынан себіңіз де, тоңазытқышқа түнде 7-8 сағатқа қойыңыз, төтенше жағдайларда кем дегенде 2 сағат сағат. Неше порцияға арналған: 12. Пісіру уақыты 50 мин.