Ащы баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер баклажандар 10 кг. чили бұрышы 5 түйір сарымсақ 5 үлкен бас сірке суы 1 литр су 1 литр тұз көп
Сипаттамасы Баклажандарды қалыңдығы 0,5 см сақиналарға кесіңіз, үлкен ыдысқа салыңыз, әр қабатқа тұз себіңіз. Бұл істі басу аса ауыр емес. Шырын ағып кеткенше үш сағатқа қалдырыңыз. Сарымсақты тазалаңыз, бұрышты жуыңыз (сарымсақ қабығын тұқыммен бірге алып тастамаңыз). Бұл істі ет тартқышта айналдырып, терең ыдысқа құйыңыз. Бір стақан ерітінді құйыңыз (сірке суын 9% сумен араластырыңыз 1:1). Пісіру кезінде тұздық қалыңдатылған кезде мұндай ерітіндіні қосу керек. Баклажандарды тұз бен шырыннан жуыңыз. Баклажандарды екі жағынан баяу отта қуырыңыз (дайын бөлік шанышқымен оңай тесіледі), тұздықта жақсылап шайыңыз, банкаға салыңыз, тығыздаңыз (шырын жоғарыдан шығуы керек). Банкте бос орын таусылғаннан кейін, оны орап алыңыз.