Ассорти жемісті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сізге бір банан, бірнеше киви, екі мандарин, апельсин және бір стақан таза йогурт (жемістер мен жидектердің тілімдері жоқ) қажет. Бананның қабығын аршып, тілімдерге кесіңіз. Кивиді де аршып, тілімдерге кесіңіз, содан кейін әрбір шеңберді радиусы бойынша тағы төрт бөлікке бөліңіз. "Ширектер" шығады. Мандаринді қабығы мен тамырынан тазалаңыз, содан кейін мұқият тілімдерге бөліңіз. Апельсинді қабығы мен тамырынан да тазалаңыз, содан кейін әр тілімді көлденеңінен үш бөлікке ақырын жыртыңыз. Мұның бәрін жақсырақ терең фарфор ыдысқа салыңыз, барлық йогуртты құйыңыз, содан кейін ғана тотықтырмайтын материалдан жасалған қасықпен жақсылап араластырыңыз. Екі құпия, оны сақтамай, сіз қорқынышты сыртқы түрі мен жағымсыз майсыз дәміне байланысты аз мөлшерде жеуге жарамды масса аласыз, әйтпесе дәмі мүлдем басқаша болады. 1. Мандаринді тілімдерге мұқият бөлу керек. Шырын ағып жатқан немесе ақаулы немесе сумен жуылған жарылған тілімдер. Жыртылу дәрежесіне байланысты. Шырын болмауы керек! Апельсинмен ұқсас. Оны кесіп емес, бөліктерге бөліп тастау керек. Сондай-ақ, шырынды сумен жуған жөн. Суды жақсылап шайқаңыз немесе тілімдерді майлықпен батырыңыз. Шындығында, шырын қосылған йогуртқа түсетін қышқыл оның ұйып қалуына әкеледі. Тағамның дәмін де, сыртқы түрін де өлтіретін сүзбе шығады. Сол себепті салатты йогурт қосқаннан кейін араластыру керек. Ыдыстағы шырын неғұрлым аз болса, оны қолданар алдында соғұрлым ұзақ тұра алады. 2. Гүл шоғының әдемілігін сезіну үшін салатты мұқият және ақырын араластырып қана қоймай, сонымен қатар барлық компоненттерді бір уақытта жеуге болатындай етіп жеген жөн. Яғни, қасықта барлық өнімдердің бөліктері болуы керек. банан 1 дана. киви 2 дана. мандариндер 2 дана. апельсин 1 дана. йогурт 100 г.