Құрамы: 4 апельсин, 1 банан, 1 кішкентай алма,
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер жаңа піскен немесе консервіленген шабдалының жартысы, жарты лимонның шырыны, 3 ас қасық. Қасық қант ұнтағы, 4 ас қасық. Қаймақ немесе қою қаймақ қасықтары.
Сипаттамасы Дайындау: Жемістерді жақсылап жуыңыз. Бананның қабығын аршып, етін жұқа тілімдерге кесіңіз. Сондай-ақ алманың қабығын аршып, жеуге жарамсыз өзегін алып тастағаннан кейін жұқа жолақтарға кесіңіз. Жолақтарға кесілген алма мен банан кесектерін кішкене салат ыдысына салыңыз, оларға кішкене кесектерге кесілген жаңа піскен немесе консервіленген шабдалының жартысын қосыңыз. Жуылған апельсиндерді майлықпен құрғатып сүртіңіз, содан кейін салат ыдысының үстінен әрбір апельсинді екіге бөліңіз. Әрбір апельсиннің жартысынан целлюлозаны қасықпен абайлап алыңыз. Алынған апельсин целлюлозасын кішкене бөліктерге мұқият бөліңіз, оларды ақ қабық пен дәндердің қалдықтарынан мұқият тазалау керек. Салат ыдысына апельсин целлюлозасының бөліктерін ондағы жеміс қоспасына қосыңыз. Дайындалған жеміс салатына 2 ас қасық қант ұнтағын себіңіз, содан кейін үстіне лимон шырынын құйып, ақырын араластырыңыз. Апельсиннің целлюлозасыз қалған жартысын дайындалған жеміс салатымен толтырып, тоңазытқышқа салыңыз. Қызмет көрсетер алдында қаймақты (Немесе кілегейді) миксермен шайқаңыз, оған алдын ала 1 ас қасық қосыңыз. Қасық қант ұнтағы, ал апельсиннің толтырылған жартысын кілегей қоспасымен безендіріңіз.