"Астория" салаты
Қосылды: 10.09.2024 1
0
Дайындау уақыты

Өнімдер 4 порция, әрқайсысы 130 ккал. (546 КДж) 2 піскен алмұрт, 2 грейпфрут, 1 түйір жасыл бұрыш, 1/2 түйір ақжелкен, 2 ас қасық. ас қасық сірке суы, 4 ас қасық өсімдік. май, тұз, бұрыш, бірнеше жаңғақ және жасыл салат жапырақтары, 1 ас қасық. ұсақ туралған ақжелкен қасық.
Сипаттамасы Ақпаннан сәуірге дейін оны консервіленген алмұртпен пісіруге болады Алмұрттың қабығын аршып, 8 бөлікке бөліп, өзегін алып тастауға болады. Грейпфруттардан өткір пышақпен қабықтың қалың қабатын алып тастаңыз, содан кейін целлюлозаны пленкалардан тазалаңыз. Бұрыш түйіршіктерін 4 бөлікке кесіңіз, өзегін алыңыз, жуыңыз және жұқа жолақтарға кесіңіз. Салат ыдысына сірке суын, өсімдік майын құйып, бір шымшым тұз, бұрыш, туралған жемістерді қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Ағаш жаңғақтарын тілімдерге бөліп, оларды салатқа себіңіз. Ыдыстың шетіне жасыл салат жапырақтарын жайып, барлығын майдалап туралған ақжелкенге себіңіз. Ерекше жағдайларда қонақтарға тіскебасарға, кешкі асқа қызмет етіңіз.