Олтян стиліндегі жазғы салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қызанақ - 500 г, жаңа піскен қияр - 500 г, жасыл салат 1-2 түйір, тәтті бұрыш - 2 түйір, жасыл пияз - 5 қауырсын, зәйтүн - 150 г, телемя ірімшігі - 250 г, 3 жұмыртқа, өсімдік майы - 5 ас қасық, лимон шырыны - 2 ас қасық, чес- нок - 1 түйір, ветчина - 100 г, ащы бұрыш - 5 бұршақ, аскөк пен эстрагон, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Піскен және жаңа піскен қызанақты жуып, әрқайсысын төрт бөлікке бөліңіз. Жаңа піскен қиярды қабығынан аршып, ұзынынан турап, тұқымын, тұзын абайлап алып тастап, ағызып жіберіңіз. Жақсылап жуылған салат жапырақтарын ұсақтап тураңыз. Тәтті бұрышты тұқымдардан және ішкі бөліктерден тазалап, жұқа жолақтарға кесіңіз. Зәйтүндерден тұқымдарды алып тастаңыз. Ветчинаны жұқа текшелерге кесіңіз. Барлық компоненттерді салат ыдысына араластырыңыз да, өсімдік майы мен лимон шырыны, ұнтақталған бұрыш, туралған эстрагон мен аскөк қосылған сарымсақпен тұзбен езілген қоспадан жасалған тұздықпен дәмдеңіз. Салатты майдалап туралған ірімшікке себіңіз де, оны жұмыртқа тілімдерімен және ащы бұрыш түйіршіктерімен безендіріңіз.