(Тағамдар: португалша)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 200 г ұсақ асшаян, 500 г мидия, 100 г түйіршіктелген зәйтүн, 250 г күріш, 1 жасыл болгар бұрышы, 1 піскен тығыз қызанақ, 100 мл зәйтүн майы, 50 мл сірке суы, 1 шоқ туралған ақжелкен немесе кинза, тұз және ұнтақталған қара бұрыш дәміне қарай, 1/2 лимон шырыны, 2 қатты пісірілген жұмыртқа, салат жапырақтары.
Сипаттамасы Асшаяндарды қайнатыңыз және тазалаңыз. Мидияларды балдырлардан шайыңыз және тазалаңыз, оларды қайнатыңыз және қабықшалардан алыңыз. Бұрышты жуыңыз және тазалаңыз, оларды жұқа сақиналарға кесіңіз. Күрішті пісіріңіз, артық глютенді тазарту үшін ағынды сумен шайыңыз, құрғатыңыз. Қызанақты жуыңыз және кішкене кесектерге кесіңіз. Қатты пісірілген жұмыртқаны тілімдерге кесіңіз. Салат ыдысының түбін салат жапырақтарымен төсеп, үстіне мұқият араластырылған барлық ингредиенттерді салыңыз. Салатты тоңазытқышқа салыңыз. Қызмет көрсетер алдында тұздықты дайындаңыз: зәйтүн майын, сірке суын және 1/2 лимон шырынын кесеге құйыңыз, тұз бен бұрыш қосыңыз, бәрін араластырыңыз және тұздықты салаттың үстіне құйыңыз. Үстіне туралған ақжелкен немесе кинза салыңыз.