Жеміс салаттары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Алманы алыңыз, қабығы мен тұқымын тазалаңыз, барлық компоненттері жасалатын басқа өлшемдегі кесектерге кесіңіз, қараңғыланбауы үшін қандай да бір қышқыл себіңіз, иә, сол апельсин шырыны. Апельсиндерді тазалаңыз, тілімдерді ішкі қабықтан өткір пышақпен ақырын босатыңыз (ешбір жағдайда ұсақтамау үшін) кесектерге кесіңіз (өлшемі туралы еске салмаймын). Қабықтың бір бөлігін (қабығын) алманың үстіне сығыңыз, қалғанын қызмет көрсетер алдында сығыңыз. Дәлірек айтқанда, сығып емес, майыстырыңыз, сонда барлық спрейлер салат ыдысына құйылады және тамшылары болмайды, олар ащы дәм береді. Жаңғақтарды қосыңыз (маған олармен дәмдірек ұнайды - дәмдірек), майдалап туралған және бірнеше сағат бойы коньякқа малынған жаңғақтарды. Оларды ішкі теріден босатқан жөн. Даршын себіңіз. Коньяк пен таңқурай ликерін немесе ликерін қосыңыз (егер үстелде балалар болса - сироп). Араластырыңыз, жібітіңіз. Қаймақты қантпен немесе одан да жақсырақ кілегеймен құйыңыз, қаймаққа немесе кілегейге аздап какао мен ванилин қосыңыз, бірақ дәмі бітеліп қалмас үшін аздап құйыңыз. қалған қабығын езіңіз, араластырыңыз, үгітілген шоколад немесе түйіршіктелген какао мен қант себіңіз. Салқындатпаған дұрыс, бөлме температурасында болса да, дәмі ашық болады. Шампанмен, десерттелген шараппен бірге қызмет етіңіз. Шын мәнінде, бұл негіз, жалпы идея. Бір-біріне сәйкес келетін кез келген жеміс жинақтарын алыңыз. Ал порциялар дәміне қарай. Біркелкі алма мен апельсин, кілегей, шырынды болу үшін, жаңғақтар - бір-екі алма мен апельсинге 5-6 дана, қысқасы, бұл дәмді болар еді және таңдайда ештеңе шықпайды. Қаймақ немесе кілегейдің орнына кілегейлі балмұздақты қолдануға болады.