Буға пісірілген баклажаннан жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Сипаттамасы Баклажандар: 1 кг. Соя соусы: дәміне қарай, Жасыл пияз: 30 г. Сарымсақ: 20 г. Ұнтақталған күнжіт тұқымы: 5 г. Қызыл капсикум 1 дана. Процесс: Бұл тағам дәмдеуіштермен бірге жас баклажаннан дайындалады. Баклажанға ас сірке суын қосуға болады (ыдысты қолданар алдында жақсырақ). Жас баклажандарды жуыңыз, құйрығын кесіңіз. Төрт бөлікке кесіңіз, бірақ соңына дейін емес. Баклажандарды дерлік пісірілген күріштің бетіне бумен пісіріңіз. Шанышқы жемістерге еркін кірген кезде оларды алып тастаңыз, салқындатыңыз және бөліктерге бөліңіз. Бұрыш түйіршіктерінен тұқымдарды алып тастаңыз, кесіңіз және баклажанмен бірге басыңыз. Баклажандарды кастрюльге салыңыз, үстіне соя тұздығын құйыңыз, туралған пияз, ұсақталған сарымсақ, ұнтақталған күнжіт себіңіз.