Толтырылған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 700 г баклажан, 300 г сәбіз, 200 г пияз, шұжық 200 г, жасыл бұршақ 100 г, жұмыртқа-2 дана ақжелкен, сарымсақ, қызанақ 2 дана.
Сипаттамасы Кішкене текшелерге кесілген сәбіз, ақжелкен бірге өтеді, ал жарты сақинаға туралған пияз бөлек өтеді. Барлығы араласады, бұршақ, сарымсақ және ақжелкен қосылады және қайнатылады. Фаршқа қуырылған қызанақ, туралған қайнатылған жұмыртқа және қуырылған майдалап туралған шұжықтар қосылады. Баклажандарды ұзына бойына екі бөлікке бөліп, тұқымын алып тастайды. Содан кейін оларды тұздайды, тартылған етпен толтырады, пісірме табаққа салады, аз мөлшерде сорпа құйып, пеште пісіреді. 1 порция - 1122 кдж/268 ккал. Б-8,5 г, Ж- 18г, У- 18,5 г.