Пісірілген шошқа еті (Никарагуа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті 150, пияз 50, қызанақ 80, сарымсақ 5, ащы бұрыш 10, сірке суы 5, құрғақ ақ шарап 40, сары май 10, зәйтүн майы 10, жұмыртқа 1/2 дана., ұнтақталған қара бұрыш, хош иісті бұрыш, зире, мускат жаңғағы, қалампыр, тұз.
Сипаттамасы Шошқа етін аздап суға қайнатады, оған бірнеше түйір қара және хош иісті бұрыш, зире, үгітілген мускат жаңғағы, қалампыр, тұз және майдалап туралған ащы бұрыш қосады. Дайын ет алынып, ұсақталады. Туралған пиязды майдалап туралған аршылған қызанақ, сарымсақ, ащы бұрыш және ақжелкенмен бірге зәйтүн майына қуырады. Мұның бәрі кастрюльге ауыстырылады, туралған ет, сірке суы, құрғақ ақ шарап, сары май қосылады және жұмсақ болғанша баяу отта қайнатылады, жұмыртқаны оттан шығармас бұрын тұздықты дәмдейді. Гарнирге қуырылған жолжелкендер беріледі.